Hronika
02.08.2022. 15:57
R.E.

Gori nisko rastinje

Požar u Igalu, ugrožene i kuće (VIDEO)

Šumski požar
Izvor: Shutterstock

Požar velikih razmera koji preti da ugrozi kuće, širi se na brdu iznad Njivičkog puta u Igalu, javljaju lokalni mediji.


Ugrožene su kuće, a zatražena je pomoć iz vazduha. Dve kuće su bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca, a izgoreo je jedan napušteni objekat, navodi portal RTHN.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spasavanje Miodrag Bešović kazao je za RTHN da avion te institucije nije uključen u gašenje požara zbog nepovoljnih vremenskih uslova i dodao da su resursi Crne Gore ograničeni.

"Uputili smo zahtev Hrvatskoj. Čekamo odgovor od njih, da vidimo imaju li raspoloživih kanadera koje bi mogli da nam upute na ispomoć", naveo je Bešović.

On je rekao da se meteorološki uslovi prate u svakom momentu kako bi avion, ako bude mogućnosti, bio poslat da gasi požar. Helikoper Vojske Crne Gore je trenutno na Durmitoru radi spasavanja jedne žene.

"Vetar je promenjljivog smera i okreće požar iz jednog u drugi smer, zbog čega je situacija nepredvidiva. Naša dron ekipa je na terenu i prenosi nam slike sa požarišta", kazao je Bešović.

Televizija Vijesti je javila da se požar brzo širi zbog bure u Boki kotorskoj, i da gori nisko i suvo rastinje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Požar zahvatio skoro 38 kvadratnih kilometara rastinja...
1

Kalifornija

24.07.2022. 12:05

Požar zahvatio skoro 38 kvadratnih kilometara rastinja...

Požar koji je zahvatio rastinje blizu američkog nacionalnog parka Josemiti pretvorio se u najveći u državi Kaliforniji ove godine, podstičući naredbe za evakuacije hiljada ljudi i zatvaranje dotoka struje za više od 2.000 domaćinstava i firmi.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
18.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve