Hronika
22.02.2022. 10:41
Tanjug

Specijalni sud

Poznato kada počinje suđenje Belivukoj grupi

Sud
Izvor: Shutterstock

Početak suđenja Organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazano je za 8. mart pred pred Specijanim sudom u Beogradu.

Suđenje će početi pripremnim ročištem, koje je planirano i za 10. i 11. mart i koje će biti zatovreno za javnost.

Nakon njega sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno.

U saopštenju suda navodi se da će ovaj predmet umesto dosadašnjeg 5. veća, suditi 6. veće Višeg suda u Beogradu – Posebnog odeljenja za organizovani kriminal i to predsednik veca sudija Vinka Beraha Nikicevic, clanovi veca sudija Vladimir Duruz i sudija Snezana Nikolic Garotic, a sve usled duze privremene sprecenosti za rad prethodno određenog predsednika veća sudije Zorane Trajković.

Optužnica protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno drzanje oružja i druga krivična dela stupila je na pravnu snagu 9. novembra, prošle godine.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika ove grupe u toku su još tri istrage, za još dva ubistva i pranje para.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Veljko Belivuk odgovoran za još dva ubistva?
Pištolj, ubistvo, ubica

Likvidacija u Atini

01.02.2022. 07:05

Veljko Belivuk odgovoran za još dva ubistva?

Srpski i grčki istražitelji koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegovog saradnika Stevana Stamatovića (43) u Atini, prema nezvaničnim informacijama, prikupili su dokaze koji vode do Veljka Belivuka, odnosno kavačkog klana.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve