Hronika
11.09.2023. 13:53
Beta

Oštetili budžet

Hapšenje u Poreskoj upravi

zatvor, lisice, hapšenje
Izvor: Shutterstock

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila šestoro zaposlenih u Poreskoj upravi u filijalama Zemun i Voždovac zbog sumnje da su zloupotrebama službenog položaja oštetili državni budžet za oko 124,1 milion dinara.

Uhapšeni su LJ.Š. (64), D.S. (48) i A.B. (51), zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Voždovac kao i A.P. (58), T.V. (64) i D.S. (58)  zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Po navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, LJ.Š., D.S., A.B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T.V. i D.S., osumnjičeni su da su od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV-a.

"A.P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D.S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću", stoji u saopštenju.
 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve