Hronika
24.02.2024. 14:05
Beta

Državni sekretar MUP

Zbog čega je sve VIŠE prijava o incidentima u školama

škola
Izvor: Shutterstock

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić rekao je da je broj krivičnih dela i prekršaja u školama u Srbiji na istom nivou kao i 2022. godine, ali da je broj prijava porastao nakon što je učenik (13) beogradske škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine ubio devet đaka i radnika obezbeđenja.

Brkić je na televiziji Prva kazao da je broj prijava veći nego ranije zato što je sada 2.500 policijskih službenika svakodnevno angažovano na obezbeđivanju škola u Srbiji pa im se đaci i profesori obraćaju češće, a ocenio je da su deca bezbedna.

Državni sekretar je rekao da je školi "Vladislav Ribnikar" angažovano pet policijskih službenika koji vode računa o bezbednosti, a da njihovo prisustvo  doprinosi prevenciji prekršaja.

"Bezbednost moramo garantovati, pogotovo u školi 'Vladislav Ribnikar'. Policijski službenik deluje preventivno na mogućnost nastanka neželjenog događaja, sarađuje sa nastavnicima, profesorima i roditeljima. On je tu i da odvrati dilere koji našoj deci nude drogu, da preventivno deluje na bezbednost saobraćaja i sve ono šta se tiče bezbednosti đaka", naveo je Brkić.

MUP je petak, nakon što se informacija pojavila u medijima, potvrdio da je kod jednog učenika beogradske OŠ "Vladislav Ribnikar" pronađen nož, ali da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ranjena nastavnica iz "Ribnikara" tužila roditelje dečaka koji je izvršio masakr
1

Viši sud u Beogradu

31.01.2024. 22:43

Ranjena nastavnica iz "Ribnikara" tužila roditelje dečaka koji je izvršio masakr

Nastavnica koja je teško ranjena u masovnom ubistvu u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv M. K. i V. K, roditelja dečaka koji je počinio taj zločin, rečeno je Tanjugu u tom sudu, prenosi RTS.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve