Hronika
24.05.2022. 15:57
Beta

Za prvi jul

Šešelj i sedam radikala dobili poziv za saslušanje u Hagu

Sud
Izvor: Shutterstock

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj i još sedam članova te stranke dobili su poziv za saslušanje Mehanizmom za međunarodne krivične sudove, pravnim naslednikom Haškog tribunala.

Kako je Šešelj rekao agenciji Beta, poziv na saslušanje je stigao jer je u svojim knjigama objavio imena zaštićenih svedoka i poverljivih dokumenata.

Saslušanje je zakazano za 1. jul ove godine, a lider radikala je kazao da će se najverovatnije odazvati tom pozivu.

Poziv je stigao i bivšim i sadašnjim članovima SRS Ljiljani Mihajlović, Ognjenu Mihajloviću, Miljanu Damjanoviću, Miroljubu Ignjatoviću, Marini Ristić, Marini Raguš i Nemanji Šaroviću.

Šešelj se povlači

"Krajnje je vreme"

Vojislav Šešelj

"Krajnje je vreme"

08.04.2022. 13:31

Šešelj se povlači

Šarović, nekadašnji funkcioner SRS, sada lider pokreta Ljubav, vera, nada, objavio je na svom Twitter nalogu da su jutros dva policijska inspektora pokušala da mu uruče poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog, ali da je on odbio da ga primi.

"Odbio sam da primim poziv jer je bio na engleskom, kao i drugi poziv na meni nepoznatom jeziku", napisao je Šarović i naveo da su inspektori postupali po "nalogu zamenika tužioca za ratne zločine Miroljuba Vitorovića".

Vojislav Šešelj je pravosnažnom presudom Haškog tribunala iz 2018. godine osuđen na deset godina zatvora zbog podsticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja i premeštanja Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci, 1992. godine, ali je kaznu odslužio tokom boravka u pritvoru od 2003. do 2014. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ako ste se pitali šta je Šešelj poručio Putinu u pismu
Vojislav Šešelj

"Iskreno čestitamo"

04.03.2022. 11:16

Ako ste se pitali šta je Šešelj poručio Putinu u pismu

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj uputio je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kom je podržao "specijalnu vojnu operaciju" te zemlje u Ukrajini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve