Hronika
23.04.2021. 15:17
Tanjug

Tužilaštvo odlučilo

Slučaj "Palma" izmešten u Kraljevo

sudija.jpg

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo "po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu".

Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

Dragan Marković Palma
Izvor: FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Tepić je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinsteve Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini.

Više javno tužilaštov u jagodini je već naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićke i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Tepić je naime pre nekoliko dana na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je inače odbacio sve optužbe, kao lažne.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

PALMA: U zatvor ili Marinika Tepić ili ja
Dragan Marković Palma

Negira optužbe

20.04.2021. 14:03

PALMA: U zatvor ili Marinika Tepić ili ja

Predsednik JS i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da se jutros samoinicijativno javio u Više javno tužilaštvo u Jagodini povodom optužbi Marinike Tepić za podvođenje žena i maloletnica u Jagodini i ponovio da su netačni svi njeni navodi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
12.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve