Hronika
05.05.2021. 15:56
Tanjug

Pune ruke posla za carinu

Šta se sve švercovalo tokom praznika

granica-granicni-prelaz-horgos-carina-carinici-foto-uprava-carina-foto-ca-1450455078-806833.jpg

Carinici su tokom praznika na graničnim prelazima otkrili brojne prekršaje.

Uprava carine je saopštila da su na prelazu Horgoš 1. maja zaplenjeni novi mobilni telefoni marke Huawei.

Telefoni su bili sakriveni u dve kartonske kutije ispod platforme predviđene za smeštaj kovčega sa posmrtnim ostacima, u kombi vozilu za prevoz pokojnika zaječarskih registarskih oznaka, u kojem su putovala dvojica srpskih državljana.

Carinici su na istom prelazu 4. maja na izlazu iz Srbije zatekli dvojicu migranata sa donje strane tovarnog dela kamiona sa tekstilnim proizvodima makedonskih registarskih oznaka.

Nekoliko dana ranije, na Preševu sprečeno je krijumčarenje trojice migranata iz Bangladeša koji su bili sakriveni u delu prikolice kamiona za odlaganje alata, a koji je natovaren robom iz Grčke tranzitirao kroz našu zemlju na putu ka EU.

Carinici su na prelazu Gradina 2. maja u ''golfu'' nemačke registracije, kojim su putovala dvojica turskih državljana, na klupi iza zadnjih sedišta našli torbicu za prvu pomoć puna neprijavljenih deviza. Mađu zavojima i gazama našli su 45.000 evra, dok su putnici u novčanicima imali još oko 900 evra.

Vraćeno im je po 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, a do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom zadržana je suma od 25.900 evra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve