Hronika
15.05.2024. 13:44
RTS

Viši sud u Beogradu

Suđenje za ubistvo u "Ribnikaru": Svedočila majka dečaka K.K.

ribnikar, ATA
Izvor: ATAIMAGES / R.Z.

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje roditeljima dečaka koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Miljana Kecmanović prvi put iznosi svoju odbranu, jer u istrazi nije ispitivana.

Miljana Kecmanović je detaljno iznela odbranu, nakon čega je odgovarala na pitanja tužilaštva i odbrane.

Kao i njen suprug, optuženi Vladimir Kecmanović, rekla je da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih, već samo na pitanja oštećenih.

Sudija je odredio pauzu nakon koje će se nastaviti suđenje.

Na prethodnih nekoliko suđenja otac dečaka koji je počinio masovno ubistvo Vladimir Kecmanović izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih, dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja, koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je 3. maja stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve