Hronika
15.04.2021. 11:59
Tanjug

Promašio sud

Suđenje Zvezdanu Terziću odloženo za jun

Zvezdan Terzić, FK Crvena zvezda
Izvor: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Suđenje generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću, povodom optužbi da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio službeni položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 16. jun.

Terzić je na suđenje stigao sa zakašnjenjem od 10 minuta, jer je, kako tvrdi, otišao u sud u Katanićevoj ulici umesto u Palatu pravde u Savskoj ulici, gde je sedište Višeg suda u Beogradu.

Sudija je, međutim, već bio doneo odluku o odlaganju, i istovremeno konstatovao da Terzić nije ni primio poziv za današnje suđenje.

On je naložio da se na sledeće suđenje pozove veštak finansijske struke koji je već davao nalaz i mišljenje u ovom predmetu, kako bi se ponovo izjasnio.

Konstatovao je da su u međuvremenu u sud stigli neki odgovori po zamolnicama, a zbog čega je suđenje poslednjih nekoliko godina više puta odlagano.

Suđenje se nije održavalo, jer se čekalo da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija iz inostranstva u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Zvezdan Terzić, Crvena zvezda
Izvor: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvojao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, "teški" više miliona evra.

Nakon višegodišnjeg suđenja i višegodišnjeg nedržavanja suđenja, sa Terzićem je na optuženičkoj klupi ostao samo fudbalski menadžer Dražen Podunavac.

Na početku suđenja optuženi u ovom predmetu bili su i nekadašnji sekretar zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović i direktor OFK Vladimir Bulatović, koji je u međuvremenu preminuo.

Protiv njih je postupak obustavljen.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve