Svet
01.12.2017. 17:21
R.E.

ŠVEĐANIN OSUĐEN ZBOG ZLOČINA PUTEM INTERNETA: Deset godina zatvora za "onlajn silovanje" 27 dece

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šveđanin Bjorn Samstrom (41), iz mesta severno od Stokholma, osuđen je na 10 godina zatvora zbog "onlajn silovanja" 27 maloletnika u u Kanadi, Britaniji i SAD  u periodu između 2015. i početka 2017. godine. Naime, Samstrom je primoravao 26 devojčica i jednog dečaka, uglavnom mlađih od 15 godina, na seksualne činove pred veb kamerama, dok ih on gleda.

Muškarac je tinejdžerima pretio da će, ukoliko ga ne poslušaju, objaviti njihove fotografije na pornografskim sajtovima ili da će im ubiti porodice. Samstrom je deci naređivao da skinu odeću, da penetriraju u polne organe prstima ili neki drugim predmetima. Neke od njih je naterao da u ove "igre" uvuku drugu decu ili čak kućne ljubimce.

Dok advokat osuđenog najavljuje žalbu, jedna od tužiteljki u slučaju kaže da je ovakva presuda bez presedana. Ona je za kanadski "National Post" objasnila da je pred sudom bio veliki izazov, jer su tražili osudu za zločine koji su se dogodili putem interneta. Prema švedskim zakonima silovanje ne mora obuhvatiti i sam polni odnos.

- Samo mašta seksualnog predatora postavlja granice. Tehnologija nema granica. Tim novim okolnostima moramo prilagoditi svoje razmišljanje i definiciju toga "Šta sve može biti silovanje?". Mi kažemo da silovanje mogu biti mnoge stvari. Silovanje ne mora uvek biti primer iz udžbenika - fizički napad ili fizička prisila - rekla je tužiteljka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve