Hronika
06.11.2020. 16:39
Tamara Marković Subota

Tajna hangara u Jeloviku

mali-brejking-2.jpg

Dragan Đurović (54) označen je kao vođa kriminalne grupe uhapšene u Aranđelovcu u akciji Uprave kriminalističke policije, u kojoj je zaplenjeno 628 kilograma skanka. Kako saznaje “Ekspres”, Đurović je već godinama na meti policije jer je važio za jednog od najjačih šumadijskih narko-dilera i samo se čekao pogodan momenat za njegovo hapšenje.

„Saznanja o narko-poslovima Đurovića policija ima dosta dugo. On je napravio kontakte preko kojih je skank nabavljao iz Albanije. U početku se radilo o manjim količinama, koje je rasturao po Aranđelovcu i okolnim gradovima. Onda je počeo da igra na veliko i da nabavlja veće količine skanka, ali se sa tom količinom okrenuo inostranom tržištu. Najpre zbog daleko veće zarade koju mu je omogućavala prodaja droge van zemlje, ali i zbog straha od saradnje sa lokalnim dilerima iz Aranđelovca. Đurović je bio svestan da bi hapšenje lokalnih dilera policiju moglo da dovede do njega i odvede ga na višegodišnju robiju, a sve to zbog sitne prodaje na grame. Zato se i odlučio na inostrano tržište, a glavni saradnik u tom poslu bio mu je Marko Petrović (34) iz Jelovika, koji je radio kao vozač kamiona. Petrović je godinama radio kao profesionalni šofer, za to vreme promenio je nekoliko autoprevozničkih firmi, upoznao celu Evropu i došao u kontakt sa ljudima po raznim carinskim skladištima, koji su bili zainteresovani za plasiranje droge, odnosno za dalju prodaju. I njemu i Đuroviću je to donosilo veliku zaradu. Policija je imala saznanja o tom poslu, ali se čekao momenat da obojica, kao i ostali saradnici, budu uhvaćeni na delu, sa drogom kao dokaznim materijalom.

Povezane vesti - Dilovanje i nunanje

Takva situacija otvorila se u utorak kada je policija došla do saznanja da je u hangaru u selu Jelovik, u kome je Petrović parkirao svoj kamion, stigla velika količina skanka. Kako se ispostavilo, radilo se o tačno 628 kilograma ove droge, koja je prošvercovana iz Albanije.
„Droga je bila spakovana u plastične kese i kutije, i spremna za dalju distribuciju. Većina kesa je već bila spakovana u švercerske torbe i sakrivena u kanal za popravku vozila, kao i među alatom. U momentu kada su specijalci UKP upali u hangar, unutra je osim Đurovića i Petrovića bilo još sedmoro njihovih saradnika, od kojih su dve žene: Zorica J. (34) i Bojana T. (35). Oni su zatečeni u momentu dok su pakovali kese sa skankom. Svi uhapšeni su iz Aranđelovca i svima je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega su privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu“, kaže sagovornik “Ekspresa” upoznat sa istragom.

On navodi i da aranđelovački policajci uopšte nisu bili upoznati sa izvedenom akcijom.

„Zbog rizika da Đurović ima svoje saradnike u lokalnoj policiji, celu akciju je u najvećoj tajnosti izveo UKP iz Beograda“, objašnjava naš sagovornik.

U akciji su uhapšeni i Dragan J. (22), Ivan T. (31), Stefan M. (26), Marko Ž. (31) i Goran T. (37).

Osim narkotika, kod osumnjičenih policija je pronašla i veću količinu novca, koja im je oduzeta, kao i mobilni telefoni i kamion koji je služio za šverc skanka.

„Kamion je poslat na veštačenje. Ono što je na prvi pogled moglo da se uoči jeste da ovo teretno vozilo ima specijalne bunkere, u kojima je najverovatnije droga i sakrivana. Za sada nije poznato koje su bile krajnje destinacije za prodaju droge, ali je sigurno da su to zemlje EU“, kaže naš sagovornik.

Cena i do 3.000 evra

Skank je vrsta marihuane proizvedena po strogim pravilima u veštačkim uslovima, koji im omogućavaju veći procenat aktivne materije THC. Zbog većeg procenta THC, skank je tri puta skuplji od obične marihuane i po kilogramu dostiže cenu i do 3.000 evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve