Hronika
30.04.2019. 15:31
Tamara Markovic Subota /Foto:Shutterstock

TEŽAK UDES KOD KURŠUMLIJE: Petoro pogunulih u sudaru autobusa i kamiona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na putu Kuršumlija-Prokuplje jutros oko 6.40 sati se dogodio težak sudar autobusa i kamiona. Kako je saopštio MUP u stravičnom sudaru, na mestu nesreće poginule su četiri osobe. Još jedna osoba preminula je kasnije u bolnici, dok je teško povređeno pet osoba.

Sudar se dogodio kod mesta Barlovo, u opštini Kuršumlija, a prema prvim informacijama, reč je o direktnom sudaru autobusa Nišekspresa i kamiona sa prikolicom. Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao je na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion.

Autobus je potpuno izgoreo i u njemu su ostala tri ugljenisana tela – dva putnika i vozač.

U nesreći je poginuo i vozač kamiona. Kamion je inače paraćinskih registracija.

U autobusu je bilo oko desetak putnika.

U kuršumlijskom Doma zdravlja, odmah posle nesreće izjavili su da je šestoro  povređenih pacijenata koje su vatrogasci uspeli da spasu, prebačeno u prokupačku bolnicu, dok su tela ostalih putnika izgorela u autobusu.

- Dva pacijenta sa teškim povredama glave i donjih ekstremiteta već su transportovana u Klinički centar u Nišu, dok je treća povređena osoba, inače jmedicinska sestra iz bolnice u Prokuplju u operacionoj sali - rekli su u kuršumlijskom Domu zdravlja.

Nažalost, teško povređena medicinska sestra je preminula u bolnici.

Među putnicima u autobusu bili su policajci iz PU Prokuplje koji nisu bili na dužnosti. Trojica su prilikom sudara povređena, a oni koji nisu teško povređeni učestvovali su u spasavanju ostalih putnika iz autobusa.

Spasavanju su se priključili policajci iz iste uprave koji su svojim automobilom slučajno prolazili ovim putem. Vatrogasci su uspeli da ugase oba vozila koja su se zapalila.

Policijski uviđaj je u toku.

Na licu mesta su policijski službenici i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve