Hronika
22.03.2021. 17:05
Tanjug

TINTOR: Veštačenja potvrdila iskaze Aleksićevih žrtava

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Veštačenja devet glumica, žrtava vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) završena su i potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao, rekao je Tanjugu punomoćnik nekoliko žrtava advokat Jugoslav Tintor.

On je ukazao da je žrtve veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

"Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog", naglasio je Tintor, koji zastupa i glumicu Milenu Radulović.

Povezane vesti - INTERVJU JUGOSLAV TINTOR: Ne smemo dozvoliti da slučaj bude zataškan

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

Prema nalazu veštaka, iskazi devojaka o tome šta su preživele od Aleksića, a koje u procesu imaju status oštećenih, se mogu smatrati potpuno validnim.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Skendžić

Iz veštačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije, poremećanja, mitomanije, pseudologije fantastike....

Ukoliko tužilaštvo ne bude tražilo izvođenje još nekih dokaza, istraga bi ovim veštačenjem mogla da se okonča, a potom da usledi odluka o podizanju optužnice.

Aleksić se tereti za silovanje i polno uznemiravanje devet polaznica te škole u periodu od 2008. do 2020. godine.

Nalazi se u pritvoru koji mu je produžen 12. marta da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Povezane vesti – Nije kasno da čujemo istinu

Protiv njega je sredinom januara pokrenuta istraga nakon prijave šest devojaka, a u međuvremenu je dva puta proširena po prijavi još tri devojke.

Aleksić se tereti za 19 krivičnih dela, 11 su polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna.

Ostale devojke je, kako one tvrde, napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je do sada negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve