Hronika
05.03.2023. 11:39
R. E.

Roditelji u bolnici

Tragedija u Novom Pazaru: Četvoro dece stradalo u požaru

Požar
Izvor: Ekspres

Četvoro dece, starosti od šest meseci do pet godina, stradalo je u požaru u Novom Pazaru, dok su njihovi roditelji teško povređeni.

Iz MUP-a je saopšteno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave krenuli i stigli za samo nekoliko minuta, zatekli su požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji.

Oni su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 40 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena na 18 odsto tela.

Požar je izbio u nedelju oko 7 sati, u zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

"Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom tragedije u Novom Pazaru.

"Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja", navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Požari u Beogradu: Koliko posla imaju vatrogasci
Vatrogasci

Vatrogasna brigada

10.08.2022. 17:10

Požari u Beogradu: Koliko posla imaju vatrogasci

Zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković, izjavio je da je u Beogradu od početka godine 12 osoba stradalo u požarima, kao i da je ta brigada spasila 337 građana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve