Hronika
19.01.2024. 10:05
R.E.

Istraga

Šta to truje radnike u Aleksincu

Radnici, posao, radna snaga
Izvor: Shutterstock

Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević izjavio je da su juče u toku dana sve relevantne institucije rekle da je vazduh u fabrici Magna, gde je u sredu došlo do trovanja radnika isparenjima lepka, čist i da ništa nije ukazivalo da će se ponovo desiti incident.

Radičević je za RTS rekao da mora da se otkrije uzrok, pošto je ugroženo zdravlje radnika. Dodao je da radnici sada nisu lepili itison, kao što je to bio slučaj u sredu.

Radičević je rekao da su prisutni pripadnici Sektora za vanredne situacije i da nikome nije dozvoljeno da ulazi u fabriku. Od sinoć u 19 do jutros u sedam sati Hitnoj pomoći u Aleksincu javilo se 58 radnika fabrike "Magna"u tom gradu sa sličnim simptomima kao i radnici prethodnog dana - gušenjem, mučninom, vrtoglavicom.

U sredu uveče su u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana su 104 radnika fabrike Magna, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije, posle trovanja isparenjima lepka. Posle završene istrage, radnici fabrike Magna su se sinoć vratili na posao i radili u trećoj smeni, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve