Hronika
16.04.2022. 20:10

Srbija

U ovoj godini evidentirano više od 9.000 požara

požar
Izvor: Shutterstock

U Srbiji je od početka godine evidentirano 9.213 požara, od kojih 5.589 na otvorenom prostoru, a 3.175 na građevinskim objektima, saopštilo je Ministarstvo unutrašanjih poslova (MUP)

Iz Uprave MUP-a za vatrgasno spasilačke jedinice je ukazano da je od početka godine povećan broj požara i apelovano na građane da ne pale travu i nisko rastinje.

Naglašeno je i da je evidentiran porast broja požara na otvorenom prostoru, te upozoreno da se oni veoma brzo šire i prestavljaju realnu opasnost.

Podseća se i na zakonsku zabranu spaljivanje trave i niskog rastinja, smeća, ostataka strnih useva, kao i loženje vatre na udaljenosti od 200 metara od ruba šume.

Dodaje se da je do sada ukupno napisano oko 120 prekršajnih naloga za osobe koje nisu poštovala zakon.

Iz MUP-a je ukazano da je povećan broj požara i na građevinskim objektima.

Apelovano je na građane da provere ispravnost grejnih tela, da ne ostavljaju električne grejalice bez nadzora, da uklone lako zapaljivi materijal iz blizine grejnih tela...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto svako malo čujemo da je negde požar i kako to sprečiti
požar

Apel građanima

26.02.2022. 17:18

Zašto svako malo čujemo da je negde požar i kako to sprečiti

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a apelovali su na građane da budu odgovorni, posebno tokom zimskog perioda i ne ostavljaju grejna tela bez nadzora, kao i da proveravaju njihovu ispravnost i sve poslove u vezi sa elektroinstalacijama povere ovlašćenim licima za te radove.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve