Hronika
25.11.2021. 10:42
Tanjug

Ubijen Velibor Ðunjić

Ubistvo na splavu "Džimis": Opet odloženo suđenje

oružje, meci, pištolji
Izvor: Shutterstock

Suđenje optuženima da su prikrivanjem tragova pružili pomoć izvršiocu ubistva jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" Velibora Ðunjića ispred splava "Džimis" 2014. godine, kada je ranjena njegova devojka T.Š, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Suđenje odloženo za 28. decembar zbog izostanka optuzenog Bojana Starovlaha.

Njegov branical je rekao da optuženi ima temperaturu i da ce u roku od tri dana dostaviti potrebnu dokumentaciju kojom će opravdati njegovo odsustvo.

Na optuženičkoj klupi u ovom postupku su trojica optuženih za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela - Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah.

Za ubistvo Dunjića i ranjavanje njegove devojke, kao neposredni izvršilac optužen je Vladimir Ðurović, tadašnji pripadnik obezbeđenja splava "Džimis", koji je u bekstvu.

Aleksandar Ðuranović, Marko Gvozdenović, Zoran Vukić i Jelena Krušedolac su zbog neprijavljivanja krivičnog dela takođe bili pod istragom tužilaštva, sa kojim su međutim sklopili sporazume o priznanju krivice.

Krajem 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 16 meseci zatvora Vuka Musića, jer je prikrivanjem tragova pružio pomoć Vladimiru Ðuroviću nakon ubistva.

Musić je tokom suđenja priznao izvršenje krivičnog dela u celosti.

On i drugi već osuđeni su Ðuroviću pomogli tako što su uklonili risiver na kojem je, navodno, bio snimak likvidacije zabeležen kamerom splava.

Prema pravosnažnoj presudi Vuku Musiću, Đurović je napustivši splav, prišao Dunjićevom autu koji se zaustavio ispred splava, i kroz otvoren prozor vozačevih vrata iz pištolja iz neposredne blizine ispalio sedam projektila u glavu i telo Dunjića i tako mu naneo smrtonosne povrede pri čemu je usled dejstva dva projektila T.Š. zadobila tešku telesnu povredu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uzrok eksplozije kod Bubanj potoka i dalje nepoznat (FOTO)
Bubanj potok, 23. 11. 2021.

Istraga u toku

24.11.2021. 14:31

Uzrok eksplozije kod Bubanj potoka i dalje nepoznat (FOTO)

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić izjavio je da se još uvek ne zna uzrok eksplozije u fabrici protivgrafnih raketa "EDePro" i da Centar za vandredne situacije i policija rade na tome da se otkrije razlog nesreće.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve