Hronika
08.11.2019. 14:39
Tanjug

UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Torturom žele da iznude optužbe na račun Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nebojša Rošić, otac uhapšenog Marka, tvrdi da mu je sin izložen torturi u cilju iznude priznanja kojim bi optužio potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i državu Srbiju za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Nebojša Rošić je, u izjavi za "Kosovo Onlajn", preneo da mu je, kada je pre dva dana bio u poseti sinu, sin rekao da ne može više da izdrži, jer trpi neviđenu tortutu, kako fizički tako i psihički.

"Od trenutka kada su ga odveli odavde, krenulo je fizičko maltretiranje, tukli su ga i pravili selfije sa njim. Tokom višečasovnog ispitivanja jedan od policajaca koji se predstavio kao Besim, rekao mu je: ''Marko, treba da kažeš da su Milan Radoičić i država Srbija organizovali i učestvovali u ubistvu, a mi ćemo te odmah pustiti. Ukoliko to ne priznaš, bićeš osuđen na kaznu zatvora od pet do deset godina'', naveo je Rošić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Tanjug/S. Radovanović

Marko Rošić uhapšen je 23.novembra prošle godine u akciji specijalnih jedinica kosovske policije pod sumnjom da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića.

Kazao je da sin nije pristao na takvu ucenu i da je dalje izložen batinama i torturi.

"Pre tri meseca je u Gnjilane došao isti taj Besim sa još jednim istražnim policajcem koji mu je rekao: ''Marko, pomozi ti nama i mi ćemo tebi''. Naravno da ih je i tada odbio i rekao da bez prisustva svog advokata ne želi da odgovori na bilo koje pitanje. Pitam se zato dokle će ovo da traje i još koliko će Marko ovo moći da istrpi, jer se nalazi u veoma lošem psihičkom stanju, a pokušao je da sebi oduzme i život", ukazao je Rošić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beta/Saša Đorđević

Povezane vesti - SLUČAJ IVANOVIĆ: Produžen pritvor Srbima osumnjičenim za ubistvo

Naveo je da su za slučaj njegovog sina bili zainteresovani i predstavnici Euleksa, ali da su ih iz tužilaštva izbacili. Ističe da je na brojne nezakonite radnje, u žalbama ukazao i advokat Mahmut Haljimi. Kaže da se žalio do sada na svako produženje pritvora, koje je svaki put nezakonito rađeno, jer Apelacioni sud je dužan da odgovori u roku od 48 sati, a oni odgovaraju u roku od 25 dana, što se ponavlja na svaka dva meseca.

"Žalili smo se i Vrhovnom sudu jer su sva rešenja o produženju bila u potpunosti ista, bez promenjenog i jednog zareza, ali to do sada nije dalo rezultate", kaže Rošić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve