Hronika
03.09.2018. 14:49
R.E/Alo

UGROZILA SOPSTVENI ŽIVOT ZBOG DOBRE SLIKE: Devojčica od strujnog udara zadobila strašne opekotine kože

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Devojčica Ivona K. iz Lučana, koja je u nedelju od strujnog udara na 30 odsto kože zadobila opekotine, sinoć je oko 23 sata iz užičke bolnice prebačena za Beograd. Alo. 

Ona je sa drugom bila na železničkoj stanici u Požegi, gde se, u nameri da se slika, merdevinama se popela na vagon koji se nalazio na elektrificiranom koloseku.

Tada se našla u zoni opasnosti, odnosno dva metra ispod električnog luka, pa je od jačine strujnog udara bila odbačena na zemlju.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Požega, Vera Matović, u izjavi za Glas zapadne Srbije rekla je da ekipa hitne pomoći u 18:35 kod pasarele kod železničke stanice zatekla 14-godišnju devojčicu u svesnom stanju.

"Imala jake bolove, pogotovu na obe noge i po gruboj proceni dežurnog doktora 30 odsto tela bilo je zahvaćeno opekotinama, mada nije registrovano kog su tipa opekotine. Inače, bile su svuda po leđima, napred na grudnom košu, na nadlakticama, podlakticama i na prednjoj strani stomaka", rekla je Matović.

Prema njenim rečima, Ivona je bila u svesnom stanju, nije povraćala, sećala se događaja, kao i sa kakvim ciljem su došli na tu lokaciju.

"Uz ukazanu prvu pomoć i sve predviđene procedure za opekotine tog stepena, prebačena je sanitetom u užičku bolnicu", rekla je Matović.

Ljudi u Požegi kažu da je proteklih nekoliko godina pravi trend fotografisanje na kolosecima i pored vagona, što nažalost može dovesti i do ovakvih slučajeva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
28°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve