Hronika
25.05.2021. 15:00
R.E.

Unakazili žene

Uhapšeni majka i sin "plastični hirurzi" (VIDEO)

plastični hirurg
Izvor: Shutterstock

Beogradska policija uhapsila je u ponedeljak Savu Kneževića (23), masera i njegovu majku Danijelu (49), cvećarku, zbog sumnje da su se duže od godinu dana u neregistrovanoj ordinaciji u najužem centru Beograda, bavili plastičnom hirurgijom iako za to nisu imali ni potrebna znanja, a ni dozvolu.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva, koje je nadležno za vođenje postupka, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu kojom se terete za teško delo protiv zdravlja ljudi i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, danas biti privedeni u tužilaštvo na saslušanje.

Kako je za "Politiku” rečeno u Prvom osnovnom tužilaštvu, Knežević se sumnjiči da se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage” na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila 2021. godine, uz odgovarajuću novčanu naknadu, bavio određenom delatnošću za koju nije imao neophodne dozvole.

"On je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za obavljanje takvih usluga i medicinskih tretmana. Nakon izvršenih zahvata, oštećenim pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom bez pečata i sa lažnim brojem licence. Sve to radio je za dogovorenu novčanu naknadu. Ovakvo njegovo postupanje je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet oštećenih osoba", navode u Prvom osnovnom tužilaštvu.
 

U poslu kojim se bavio, uglavnom plastičnom hirurgijom, Kneževiću je pomagala majka Danijela. Njen zadatak bio je da u ordinaciji prima pacijente i naplaćuje im pružene usluge. Sve to ona je, kako kažu u tužilaštvu, obavljala iako je znala da njen sin radi u neregistrovanoj ordinaciji, bez odgovarajuće stručne spreme i odobrenja za samostalan rad, odnosno licence.

Nakon saslušanja osumnjičenih koje je zakazano za utorak, postupajući tužilac će u zavisnosti od njihove odbrane odlučiti da li će predložiti sudu da im odredi pritvor. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

Knežević ne samo da je nestručnim radom narušio zdravlje i fizički izgled više žena, već je kako se pretpostavlja, obučavao i doktore u Albaniji kako se obavljaju estetski zahtevi. On je, kako se sumnja, 2017. kada je imao samo 19 godina, držao predavanja i pokazivao svoje "umeće” doktorima "La Clinique de Paris” u Tirani.

Na internet stranici ove klinike objavljen je snimak na kome se Knežević hvali vrhunskim tretmanima koje radi u ovoj bolnici. Na jednom od snimaka, vidi se kako sa iglom u ruci, obavlja estetske zahvate za koje nije obučen i za to vreme igra i peva.

Na snimku se čuje da Knežević objašnjava da je ova klinika prva u Albaniji koja nudi tretmane za matične ćelije i regenerativnu medicinu.

"Govorim o zameni hormona, matičnim ćelijama, estetskoj medicini, ishrani i medicini života", priča Knežević na snimku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve