Hronika
04.01.2022. 13:07
Tanjug

MUP

Za četiri dana sankcionisano više od 11.000 vozača

Policija
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u akciji pojačane kontrole saobraćaja, koja traje do 10. januara, do sada otkriveno i sankcionisano 11.888 vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje.

Za četiri dana akcije, policija je iz saobraćaja isključila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kažnjeno 33 ljudi.

Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Navedeno je i da je 5.685 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a da je 1.935 učesnika u saobraćaju dobilo kaznu za nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Pojačana kontrola prekoračenja dozvoljene brzine, vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenja sigurnosnog pojasa sprovodi sprovodi se radi očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije apelovali su na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Do ponoći mirno, a onda...
hitna pomoć

Hitna pomoć

01.01.2022. 08:38

Do ponoći mirno, a onda...

Do ponoći u Beogradu noć je bila prilično mirna za ekipe Hitne pomoći, ali se kasnije povećao broj poziva sa mesta na kojima se uglavnom okupljaju mladi.
Close
Vremenska prognoza
light snow
-1°C
26.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve