Hronika
19.09.2023. 13:09
Beta

Puno posla za policiju

U Novom Pazaru za dva dana zabeleženo više od 1000 saobraćajnih prekršaja

1
Izvor: Shutterstock

Novopazarska policija otkrila je tokom prva dva međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja ukupno 1.130 prekršaja, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Gotovo polovina prekršaja (556) odnosi se na prekoračenje brzine, a potom sledi nepropisno parkiranje (257) i nekorišćenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika (109).

Među primerima bahate vožnje iz Policijske uprave Novog Pazara naveli su vozača (45) koji je preticao kolonu vozila "preko pune linije" na magistralnom putu ka Raški, kao i vozača (35) koji je na istom putu vozio 183,5 kilometara na sat i to na deonici gde je ograničenje 50 kilometara na sat.

"Protiv njih će biti podnete prekršajne prijave zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja", saopštila je novopazarska policija.
 

Policija je sankcionisala i osam vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i dvojicu koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a iz saobraćaja je isključeno i 30 vozača čiji su automobili imali nepropisno zatamnjena stakla.

Iz Policijske uprave Novog Pazara apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote.

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol dani bezbednosti" sprovodi se u 30 evropskih zemalja i trajaće do 22. septembra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve