Hronika
31.12.2020. 15:24
R. E. / allthatsinteresting.com

Zlokobne igračke

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Većina ljudi je u detinjstvu imala kutiju sa igračkama, ali za razliku od igračaka Dejvida Parkera Reja, nisu služile za mučenje i zlostavljanje ljudi. Tačan broj njegovih zločina nije poznat, ali im je došao kraj kada je jedna od žrtava uspela da pobegne.

Dvadesetdvogodišnja prostitutka Sintija Vidžil, 19. marta 1999. godine je stajala na parkingu u Albukerkiju čekajući mušterije. Dejvid joj je prišao, predstavio se kao policajac u civilu i saopštio joj da je uhapšena zbog prostitucije. Umesto u policijsku stanicu, Dejvid ju je odveo u svoju zvučno izolovanu prikolicu koju je zvao “Kutija sa igračkama”. Vezao ju je za ginekološki sto i naredna tri dana silovao i mučio uz pomoć svoje devojke Sindi Hendi.

Za mučenje su koristili bičeve, medicinske instrumente i elektrošokove. Dejvid je puštao kasetu sa snimkom u kojem je Sintiji tačno opisao torturu koju će doživeti. U snimku je objasnio žrtvi da treba da mu se obraća se “gospodaru” i detaljno ispričao kako će je silovati i mučiti.

“Po načinu na koji je govorio, zaključila sam da mu to nije prvi put”, ispričala je Sintija kasnije. “Izgledalo je kao da zna šta radi. Rekao je da više nikada neću videti porodicu. Rekao je da će me ubiti kao što je ubio druge.”

Kutija strahota

Trećeg dana torture, dok je Dejvid bio na poslu, Sintija je uspela da se dokopa ključeva od lanaca kojima je bila vezana. Dejvidova saučesnica Sindi ih je slučajno ostavila u prostoriji. Žrtva je uspela da se oslobodi i bez odeće pobegne iz prikolice. Utrčala je u najbližu kuću, čiji je vlasnik pozvao policiju. Nakon što su Dejvid i Sindi uhapšeni, policija je pretresla njihovu kuću i prikolicu, a ono što su pronašli ih je šokiralo.

Povezane vesti - Morbidne slike voljenih

Dejvidova “Kutija sa igračkama”, u koju je uložio 100.000 dolara, u sredini je imala ginekološki sto iznad kojeg je na plafonu bilo postavljeno ogledalo, tako da su njegove žrtve mogle i da vide strahote kojima su bile izložene. Pronađeni su bičevi, lanci, kaiševi, metalne šipke, hirurški skalpeli, testere i brojna seksualna pomagala. Na zidovima su bili nacrtani detaljni dijagrami koji su prikazivali različite metode i tehnike nanošenja bola. Policija je pronašla i video kasetu sa snimkom iz 1996. godine u kojem se vidi kako Dejvid i njegova devojka siluju i muče preplašenu ženu. Često su žrtvama davali lekove poput natrijum-pentotala i fenobarbitola, koji izazivaju gubitak pamćenja.

Sindi se slomila pod pritiskom policije i pristala da ispriča sve što zna o Dejvidovim zločinima. Zahvaljujući njenom svedočenju, policija je otkrila da su Dejvidu u otmicama i ubistvima takođe pomagali njegova ćerka Glenda Rej i prijatelj Denis Roj Jensi. Denis je priznao da je bio saučesnik u ubistvu Mari Parker, koju su Dejvid i njegova ćerka kidnapovali i mučili 1997. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Dejvid Parker Rej

Kada su u javnost isplivali neki detalji o ženi na video snimku, njena bivša svekrva identifikovala ju je kao Keli Geret, prijateljicu Dejvidove ćerke.

Nakon što se posvađala sa tadašnjim mužem, Keli je 24. jula 1996. godine provela celu noć sa Glendom. Tokom izlaska, Glenda joj je sipala u piće drogu rohipnol, koja izaziva gubitak pamćenja, i odvela je u očevu kuću, gde su je zajedno mučili i silovali. Posle dva dana, Dejvid joj je prerezao grlo i bacio pored puta.

Povezane vesti - Klovn koji je ubijao dečake

Nekim čudom, Keli je preživela, ali ni suprug ni policija nisu poverovali u njenu priču. Štaviše, njen suprug je bio ubeđen da ga je te noći prevarila i podneo je zahtev za razvod iste godine.

Istraga još traje

Policija nije pronašla nijedno telo Dejvidove žrtve, zbog čega nije moglo da mu se sudi za ubistva i nije mogao da dobije smrtnu kaznu. Na kraju je osuđen na 224 godine zatvora zbog otmice i seksualnog mučenja tri žene. Umro je od srčanog udara 28. maja 2002. godine, nakon samo tri godine u zatvoru.

Dejvidova ćerka Glenda je osuđena na devet, a Sindi Hendi na 36 godina zatvora, ali je zbog tadašnjeg zakona mogla da traži uslovni otpust nakon izdržane polovine kazne, tako da su obe danas na slobodi.

Tokom istrage policija je pronašla dokaze o još nekoliko ubistava. Otkriven je Dejvidov dnevnik u kojem je detaljno opisao ubistva još najmanje 50 žena. Sindi Hendi i Denis Roj Jensi su policiji otkrili nekoliko lokacija gde je Dejvid mogao da zakopa tela svojih žrtava, ali tela nisu pronađena.

Povezane vesti - Žurka sa mrtvim roditeljima

Policija misli da je ovaj serijski silovatelj koji je uložio toliko truda u svoju zastrašujuću “Kutiju sa igračkama” verovatno počinio više zločina nego što je otkriveno. U njegovoj kući nađeni su brojni lični predmeti i nakit, koje je čuvao kao trofeje, a koji ukazuju na veći broj žrtava.

“I danas otkrivamo nove detalje o slučaju“, rekao je portparol FBI-ja Frenk Fišer 2011. godine. “Sve dok budemo imali nove tragove, istraga će se nastaviti.”

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve