Iz drugačijeg ugla
25.10.2021. 14:28
R.E.

Kristina Čubrilo

Devojka za volanom: Vozim karting jer je realnost tada na pauzi

Kristina Čubrilo
Izvor: Aleksandar Đukić

Kristina Čubrilo, savetnik za komunikacije u OTP banci, odličan je primer kako i pored svih poslovnih obaveza ipak može da se nađe vreme i za "prvu ljubav", dodatno obrazovanje, humanitarna angažovanja... za sve ono što životu daje lepši smisao.

Kada neko ima toliko interesovanja, onda je teško početi intervju - koje pitanje postaviti prvo? 

Hajde da krenemo od kartinga, s obzirom na to da nije baš čest hobi u Srbiji, naročito ne među devojkama i ženama. Kako ste se odlučili baš za to i šta biste izdvojili kao prednosti kartinga u odnosu na neke druge aktivnosti?

"Danas retko imamo priliku da budemo posvećeni samo jednoj stvari u datom trenutku. Još ređe imamo priliku da bilo šta radimo bez mobilnog telefona ili računara. Nekoliko krugova na karting stazi obezbeđuje mi upravo to – fokus isključivo na trku, vožnju, krvine. Realnost je tada na pauzi, a sve zajedno mi daje oslobađajuć i relaksiran osećaj."

karting
Izvor: Privatna arhiva

Osim kartinga, vaša ljubav je i odbojka, kojom ste se profesionalno bavili 12 godina. Šta ste naučili od tog sporta?

"Odbojku pamtim kao prvu ljubav koja mi je pored roditelja učila zajednišvu, timskoj igri, ali i kao sport koji od svakog igrača pravi 'decision makera', jer je skoro jedini sport u kom lopta ne sme da dodirne zemlju. Odbojka zahteva pravovremenu i smislenu reakciju u svakom trenutku, a za uzvrat razvija socijalne veštine, samopouzdanje, gradi disciplinu, emocionalnu kontrolu, odnos prema uspehu i donosi važne lekcije iz poraza."

Volite i da putujete u slobodno vreme. Koja je vaša destinacija iz snova koju ste obišli, a šta vam je tek u planu?

"Nemoguće je opredeliti se za destinaciju iz snova. Kan je mesto sa energijom koja mi najviše prija, Karipsko more je najlepše, najdraži grad (a da nije Beograd) mi je definitivno Madrid, posetu Pekingu bih uvek ponovila, a kultura koja me iznova iznenadi i oduševi, jeste egipatska. U narednom periodu volela bih da osvojim Japan i Škotsku."

Putovanja su vas oplemenila još jednim lepim hobijem - interesovanjem za fotografiju i savremenu umetnost. 

"Elementarno znanje o fotografiji sam nasledila, a interesovanje za savremenu umetnost sam stekla na putovanjima. Dok posmatram različite radove, instalacije, projekte, dobijam novu širinu, nove ideje i saznanja."

Rusija
Izvor: Privatna arhiva

Aktivni ste član organizacije Rotary International i u okviru toga se bavite humanitarnim radom. Koje  akcije biste posebno izdvojili i šta vam je još taj angažman doneo, kako privatno tako i poslovno?

"Podmlatku Rotary-ja pridružila sam se još na fakultetu jer sam želela da slobodno vreme posvetim volontiranju. Za tih nekoliko godina stekla sam puno poznanika, prijatelja, prisustvovala sam raznim konferencijama, edukovala se, organizovala događaje i akcije - što je kasnije postalo sastavni deo mog posla. Bilo je sjajno osmišljenih akcija, ali bih izdvojila one koje imaju višestruki značaj, odnosno koje direktno pomažu, rade na inkluziji i vidljivosti određenog problema. Na primer, pre nekoliko godina organizovali smo prvu 'Šetnju sa slepima' čiji je cilj bio da ukažemo na izazove sa kojima se susreću slabovide i slepe osobe u svakodnevnim situacijama, i da izazovemo empatiju kod svih nas i pomognemo kad god smo u prilici osobama sa bilo kojom vrstom invaliditeta."

I to nije sve, kada je reč o vašim aktivnostima van radnog mesta u OTP banci. Upisali ste i master studije. Kako sve to postižete, u čemu je tajna?

"Nema tajne, samo prioriteti i dobra organizacija. Nakon završenih osnovnih studija odmah sam ušla u svet PR-a i komunikacija, pa je tako master morao da sačeka dok ja stičem praktično iskustvo. Sada, nekoliko godina kasnije pišem master rad na specijalizovanom smeru za advertajzing i marketing na Fakultetu dramskih umetnosti, gde ću (ako ostanem u kondiciji sa dobrom organizacijom) nadam se upisati i doktorske studije."

Šta biste poručili ostalim poslovnim ljudima u vezi sa tim kako treba provesti slobodno vreme, zašto je važno da ono bude kvalitetno, kao što je vaše, šta nam sve može pružiti hobi?

"Verujem da nam hobiji pružaju tri ključne stvari: kreativnost, novo igralište za um i percepcije iz različitih uglova. Takođe verujem da je svako od nas 'masterpiece' kojem je potrebno vreme za sebe kako bi pravio progres na privatnom i poslovnom polju."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Hobi je veoma važan za uspeh u poslu"
Petra Čadež

Petra Čadež

14.10.2021. 13:01

"Hobi je veoma važan za uspeh u poslu"

Petra Čadež je direktorka marketinga unutar strateškog poslovnog područja Delikatesni namazi, u Atlantic Grupi. Zadužena je za brendove Argeta, Bakina Tajna i Montana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve