20.03.2018. 13:15
R:E/ telegraf.rs

CIBONA PRODALA MESTO U EVROLIGI: Intervju koji je izazvao polemike

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nekadašnji direktor Zadra i Cibone, ali i jedan od osnivača ABA lige, Božo Miličević dao je zanimljiv intervju za hrvatske medije u kom je govorio i o stanju u regionalnoj ligi.

On se tokom razgovora za Sportske Novosti dotakao i Crvene zvezde, a jedna rečenica je posebno privukla pažnju. U pitanju je ona gde Miličević govori o tome da li je Cibona prodala mesto crveno-belima u Evroligi.

"Gledao sam Cibona - Hermes i Cibona - Jazine. Ono protiv Zvezde, oprostite, ja ne mogu ni da gledam. Otišao sam ne te dve utakmice iz znatiželje, upitao sam se dolazeći u dvoranu hoće li petorka Cibona imati više od sto godina. I znate šta, ne petorka, već tri igrača iz petorke su imali preko sto godina, Tomas, Rozić i Žorić. Protiv Hermesa i Jazina?! I onda imamo tu nekog Uljarevića, koji bi mogao biti neko rešenje za reprezentaciju, ali taj dečko ima manju minutažu od nekih činovnika. I to mi je nejasno, to se u moje vreme ne bi moglo događati jer bi trener odmah bio pozvan na odgovornost. Pazite, mi smo izgubili bisere iz Cibone, poput Žižića, Zupca, Mazalina, Slavice, Arapovića. Ljudi koji su odlučivali o tome da ti klinci odlaze sada dele lekcije Savezu. Sve to moj bivši klub, sve te potencijale nije znao da kapitalizuje. A samo ti klinci, uz dva ekstra stranca, već čine vrhunsku ekipu i tu vratiš sve što si ulagao. Ali ne, ti moraš Zvezdi prodati Evroligu", rekao je Miličević, a potom pokušao da se ogradi:

"Ne znam da li je baš bilo tako, ali ako je to išlo u tom smeru, onda je to moralo ići preko visoke politike i privrede. Ali, ograđujem se, kažem, to je tako ako je Cibona prodala Evroligu".

Dotakao se Miličević Zvezde još jednom.

"U ovoj (ABA) ligi je deo zemalja iz Evropske unije i oni moraju da se ponašaju u skladu sa zakonima EU. Moraju da imaju imati čiste ugovore s igračima... A drugi deo lige, e, to su nasleđeni, neki davno zaboravljeni principi poslovanja. Važno je ko se kako zove, brendovima se gleda kroz prste, pa imamo netransparentne klubove. Pitanje je ko bi imao dominaciju kad bi svi bili u istim okvirima", rekao je Miličević:

"Mi smo Zvezdi, nije nikakva tajna, dopuštali neke stvari, promene imena, nejasnu situaciju s FMP-om i tu nije bio problem s nama, nego s njihovim zakonodavstvom. Nama je, pak, odgovarao brend Zvezde. Međutim, kad ceo ovaj prostor uđe u EU, ovde će se izgubiti pravila igre koje sada postoje za neke. Dok tako ne bude, u prednosti će biti populisti, bukači, galamdžije i oni će prodavati maglu. Jer ovo što se trenutno događa čisto je prodavanje magle i demagogija", završio je Božo Miličević. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve