Oni su ponos Srbije
24.05.2024. 19:14
R.E.

FON saopštio

Beogradski studenti osvojili PRVO MESTO na takmičenju Danube Cup

1
Izvor: Fakultet organizacionih nauka

Fakultet organizacionih nauka u Beogradu je saopštio da je tim studenata "Artemi" s nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju "Validiranim preduzetničkim idejama" - "Danube Cup".

U tom takmičenju, koje je ove godine bilo na Univerzitetu Johanes Kepler u Lincu, u Austriji, drugi tim s Beogradskog univerziteta "Movably" plasirao se u polufinale.

"Danube Cup" je godišnje takmičenje u "validiranim preduzetničkim idejama" studenata i preduzetničkih timova sa osam univerziteta duž Dunava, s ciljem da podrži međunarodno preduzetništvo i podstakne saradnju akademskih zajednica i "preduzetničkih ekosistemima" tih univerziteta.

Timovi koje je pobedio "Artemi" su, kako je navedeno, sa elitnih evropskih univerziteta: iz Beča, Budimpešte, nemačkih gradova Pasau i Regensburg.

1
Izvor: Fakultet organizacionih nauka Artemi

I "Artemi" i "Movably" su, kako je navedeno, imali podršku preko projekta "Preduzmi ideju" i Fakulteta organizacionih nauka gde se studentske preduzetničke ideje razvijaju kroz predmet "Preduzetništvo" i druge.

U prostorijama Istraživačko-razvojnog centra studenti mogu dobiti mentorsku podršku, prostor za rad i razne druge vidove pomoći i umrežavanja sa "preduzetničkim ekosistemom".

Tim "Artemi" je u okviru projekta "Preduzmi ideju" podržan mentorstvom Slađane Barjaktarević Rakočević i Ognjena Nikolića, a na takmičenju tim je mentorski vodio Mladen Čudanov sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

"Artemi" je inovativna video igra na mobilnoj platformi, koja "omogućava igračima da osvajaju teritorije, kretanjem do određenih lokacija u stvarnom svetu, čime kombinuje fizičku aktivnost i digitalnu zabavu".

1
Izvor: Fakultet organizacionih nauka Artemi
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve