Oni su ponos Srbije
03.11.2023. 21:40
Beta

Takmičenje u Sloveniji

Četiri medalje za Srbiju na Balkanskoj olimpijadi u informatici

medalje
Izvor: Shutterstock

Predstavnici Srbije na Balkanskoj olimpijadi iz informatike za učenike srednjih škola, koja je održana u Sloveniji od 29. oktobra do 3. novembra, osvojili su četiri medalje - zlato, srebro i dve bronze.

Zlatnu medalju osvojio je učenik Računarske gimnazije u Beogradu Miloš Milutinović, srebrnu đak gimnazije "Veljko Petrović" iz Sombora Nemanja Majski, dok su se bronzanim odličjima okitili učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Filip Bojković i Računarske gimnazije Danilo Trninić.

Na olimpijadi je učestvovao, u zvaničnoj konkurenciji, 51 takmičar iz 13 zemalja, dok je, uključujući nezvaničnu konkurenciju, učestvovalo 72 takmičara iz 17 zemalja.

Ekipa Srbije je odabrana na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom ministarstva prosvete.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo za mlade informatičare! Tri medalje za učenike iz Srbije
Uspeh, nagrada, aplauz

Informatička olimpijada

19.08.2022. 13:35

Bravo za mlade informatičare! Tri medalje za učenike iz Srbije

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Jovan Bengin i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve