Oni su ponos Srbije
23.12.2022. 23:20
Beta

"Moot Court"

Niški studenti osvojili drugo mesto u simulaciji suđenja

advokati, sudije, sud
Izvor: Shutterstock

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu osvojili su drugo mesto na trans-evropskom "Moot Court" superfinalu, takmičenju koje predstavlja simulaciju suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ekipu Pravnog fakulteta iz Niša činili su Dušica Lazić, Marija Ranđelović, Pavle Popović, Sanja Milić, Dejana Ristić i Natalija Manojlović, a za takmičenje su ih pripremali docent Ivan Ilić, Marko Nedeljković, Andrija Đorđević i Ana Zdravković.

Ministar prosvete Branko Ružić čestitao je studentima na zajedničkom uspehu i ocenio da je on rezultat temeljne pripreme, velikog rada i angažovanja.

Ružić je u saopštenju naveo da su takva takmičenja dragocena prilika da studenti razviju svoje kompetencije, ali i da se povežu i upoznaju sa sudijama i budućim kolegama iz različitih zemalja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo! Projekat gimnazijalaca iz Kragujevca među najboljima na svetu
Pehar, nagrada, uspeh

"Escape room"

07.12.2022. 18:14

Bravo! Projekat gimnazijalaca iz Kragujevca među najboljima na svetu

Inovativna ideja gimnazijalaca iz Kragujevca - projekat "Escape room" je među najboljima na svetu, saopštili su u sredu Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), "Propulsion" i Inicijativa Digitalna Srbija.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
15°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve