Oni su ponos Srbije
29.05.2024. 12:23
Beta

Radmilo Janković

Niški doktor dobitnik nagrade za ŽIVOTNO DELO Evropskog udruženja anesteziloga

Radmilo Janković
Izvor: Privatna arhiva

Direktor Klinike za anesteziju i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu Radmilo Janković, dobitnik je zvanja doživotnog počasnog člana Evropskog udruženja anesteziologa i intenzivista, a prvi je nosilac tog priznanja iz zemalja koje nisu članice Evropske unije.

 

Radmilo Janković je za agenciju Beta kazao da zvanje doživotnog počasnog člana Evropskog udruženja anesteziloga i intenzivista, odbor direktora dodeljuje zaslužnim pojedincima zbog njihovog izuzetnog doprinosa i integriteta na polju nauke, i brige o pacijentima u Evropi, kao nagradu za životno delo.

"Bord direktora vrednovao je to što sam gotovo 12 godina aktivan u Evropskom udruženju anesteziloga, od čega sam pet godina bio srpski predstavnik u skupštini udruženja, a šest godina, odnosno tri mandata sekretar udruženja", rekao je Janković

Prema njegovim rečima, bord direktora je vrednovao i njegov rad u naučnom komitetu udruženja i to što je učestvovao u izradi važnih protokola i vodiča u kliničkoj praksi.

"Priznanje obično dobiju godišnje dve osobe, a tako je bilo i ovog puta. Priznanje doživotnog počasnog člana dobio je i profesor i urednik evropskog časopisa iz anestezilogije Mark Samama iz Francuske", rekao je Janković

Janković, koji je i redovni redovni profesor Medicinskog fakukteta u Nišu i gostujući  profesor na univerzitetima u Bukureštu, Skoplju i Podgorici, jedan je od najcitiranijih i najviše rangiranih naučnika na polju medicinskih nauka u Srbiji sa preko 4.000 citata, a autor je i više od 150 recenziranih radova.

Za svoj dosadašnji rad nagrađen je Ordenom Karađorđeve zvezde trećeg stepena i zlatnom Oktobarskom medaljom grada Leskovca.

Pročitajte intervju koji je dr Janković dao za "Eskpres": 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brainz TV (@brainztv)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve