Politika
05.07.2018. 15:09
R.E.

BEZ DETALJA O RAZMENI INFORMACIJA U ISTRAZI: Srpska i kosovska policija za istim stolom o ubistvu Ivanovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstavnici srpske i kosovske policije sastale su se u cilju povećanja razmene informacija i saradnje u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, obavestio je EULEX javnost putem naloga na društvenim mrežama.

https://twitter.com/EULEXKosovo/status/1014477528759758848

Kako je navedeno, zamenik šefa Euleksa Bernar Tran posredovao je u organizaciji uspešnog sastanka dve policije koji je održan u utorak.

- Sastanak je bio izazovan, ali i uspešan, obe policijske službe pristale su da se ponovo sastanu početkom avgusta - izjavio je zamenik šefa, Bernan Tran.

Oliver Ivanović ubijen je s leđa sa šest hitaca 16. januara u jutarnjim satima pred prostorijama svoje kancelarije u centru Kosovske Mitrovice. Bio je najpoznatiji lider kosovskometohijskih Srba od 1999. godine.

Suđeno mu je za ratne zločine u sudskom procesu koji je vodilo upravo sudsko veće misije EULEX, a pred kojim je i osuđen na devet godina zatvora. Manje od godinu dana pred ubistvo oslobođen je da se brani sa slobode u ponovljenom sudskom procesu i to nakon što je u pritvoru proveo skoro tri i po godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve