Politika
29.12.2017. 14:43
R.E.

DOGOVOR DS I NOVE STRANKE: Šutanovac zajednički kandidat za gradonačelnika, Vodinelić nosilac liste

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Demokratska stranka i Nova stranka nastupiće zajedno u koaliciji na predstojećim izborima u Beogradu, a predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da će on biti zajednički kandidat za gradonačelnika DS i Nove stranke, dok će funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić biti nosilac liste.

Šutanovac je rekao da koalicija s Novom strakom nije taktika, već da je to strateška odluka, pošto će zajedno nastupati na sledećim parlamentrnim i opštinskim izborima.

On je istakao da želi da se proširi koalicija DS i Nove stranke, ali da sigurno neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom i Socijalistickom partijom Srbije, koje su "napravile katastrofalno stanje u Beogradu".

"Sigurno nećemo sarađivati s koalicijom koja trenutno vodi Beograd, već sa onima koji su opozicija. Mi želimo da napravimo socijalno odgovornu, građansku koaliciju", kazao je on.

Šutanovac nije hteo da kaže da li će u koaliciju ući Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića i najavio je da će održati konferenciju za medije, ukoliko se dogovore.

Upitan o eventualnoj saradnji sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, Šutanovac je rekao da je sa njim razgovarao pre desetak dana, ali nije želeo da iznosi detalje.

"Razgovori su bili dobri, ali ja neću svoje razgovore da prenosim po medijima", rekao je Šutanovac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve