Politika
20.11.2018. 13:36
R.E./B92

IVICA DAČIĆ O PORAZU PRIŠTINE: Preko koga su hteli, tako su i prošli

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da prištinskim vlastima ni podrška austrijskog kancelara Sebastijana Kurca nije pomogla da Kosovo uđe u Interpol.

“Preko koga su hteli u Interpol tako su ušli”, kazao je Dačić na konferenciji za medije održanoj nakon glasanja u Interpolu, a u kom Kosovo nije uspelo da obezbedi podršku za članstvo u toj organizaciji.

Dačić se medijima obratio nakon predsednika Srbije, koji je iishod glasanja u Dubajiu prokomentarisao u dosta umerenijem tonu. “Ja nemam obavezu da budem suzdržan. Hoću da kažem da je ovo velika pobeda Srbije i srpskog naroda. To je taj pokazatelj da se ništa ne može uraditi na silu i da se ništa ne može uraditi bez dogovora sa Srbijom”, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, “Kosovo je sve pokušalo na silu, preko članstva u UNESKO, pa sve do članstva u Interpolu, protvno svim međunarodnim pravilima smatrajući da je dovoljno da im velike sile napišu zahteve i da to pošalju pa će svi podržati”.

“Nije vreme da budemo u euforiji. Ja sam ovo pričao odavno. Rekao sam im da se ne prijavljuju da se ne brukaju, doživeće debakl. Hteo sam da ih zaštitim bruke, pa nek se sada pravdaju svom narodu”, istakao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve