Vesti
16.11.2017. 15:23
R.E./Beta

NEBOJŠA STEFANOVIĆ POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Srbija je jako dobro razumela poruku Bakira Izetbegovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izajvio je danas da je Srbija jako dobro razumela poruke bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu, ali nije želeo da govori o konkretnim merama koji će Beograd tim povodom preduzeti.

Stefanović je novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost kazao da Izetbegovićeva izjava ne predstavlja dobrosusedski čin.

UBI NAS JEDNA REČ

"Ovo je prvi put da je jedan od ključnih političara u BiH izrekao takav stav da su njegova nadanja da će BiH priznati nezavisnost Kosova. To je politička izjava i kada neko iznese takav stav on usložnjava odnose BiH, ali ugrožava stabilnost u regionu," rekao je Stefanović.

On je ocenio i da su reakcije zvaničnika Srbije na Izetbegovićevu izjavu bile odmerene.

"Ni u jednom trenutku nismo prekinuli sa politikom podrške teritrijalnom integritetu BiH. Naš prioritet je očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Želimo da nadjemo zajednički jezik sa svima," kazao je Stefanović.

INTERVJU, BAKIR IZETBEGOVIĆ: Nismo protiv Srba i današnje Srbije

Stefanović je dodao da je na današnjoj sednici Saveta za naciolnu bezbednost razmotrena i situacija na Kosovu i Metohiji, tok briselskog dijaloga sa predstavnicima Prištine i da je bilo reči o nastavku opremanja vojske i policije modernim naouružanjem i opremom.

Sednica Saveta za nacionalu bezbednost zakazan je pre dva dana, posle intervjua Bakira Izetbegovića za list Dojče vele kada je rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
11.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve