Politika
17.01.2019. 16:55
R.E./Foto: Printscreen

Počeo sastanak Putina i Vučića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sastanak predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, počeo je danas u Beogradu posle svečanog dočeka.

Sastanku pored Vučića i Putina prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, vicepremijer Jurij Borisov i savetnik predsednika Rusije.

Vučić je Putinu priredio svečani doček uz državne počasti ispred Palate Srbija kojem su prisustvovali članovi vlada Rusije i Srbije.

Posle počasne paljbe, orkestar Garde Vojske Srbije izveo je himne dve zemlje.

Predsednik Srbije je ranije danas na aerodromu "Nikola Tesla" ;dočekao šefa ruske države, tokom čije će jednodnevne posete biti ;potpisan 21 sporazum i razmotrena politička i ekonomska saradnja.

Za praćenje Putinove posete akreditovano je više od 600 novinara iz oko 160 redakcija.

Posle sastanka Vučića i Putina uslediće plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara.

Dva predsednika će večeras obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom posete ruskog lidera Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i s predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve