Politika
29.11.2018. 18:40
R.E. / Beta

PRIŠTINA OBJAVILA USLOVE POD KOJIMA SRPSKI PROIZVODI MOGU UĆI BEZ PLAĆANJA TAKSE NA KOSOVO: Crkva oslobođena nameta i pojedinici sa proizvodima vrednim do 175 evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlada Kosova negirala je danas da je uvođenje taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH upereno protiv kosovskih Srba.

,, Ovo odluka je rezultat stalnih smetnji koje Srbija čini našoj zemlji", navodi se u saopštenju Vlade Kosova. Ove zaštitne mere se ne odnose na donacije koje su oslobođene carinskih taksi.

,, To podrazumeva da crkva i crkveni objekti, diplomatske i konzularne misije i njihovi zaposleni imaju pravo da uvoze robu oslobođenu od carinskih taksi", navodi se u izjavi. Od plaćanja takse su oslobođeni i dobitnici grantova od Vlade Kosova, vladinih agencija, vladinih ili nevladinih organizacija koje deluju van ili unutar Kosova, programi i pomoć Vlade Kosova za humanitarne programe i projekte.

Bez carinske takse se na Kosovo može uvoziti i roba za lične potrebe pojedinca u vrednosti do 175 evra.

U izjavi se navodi da u dokumentaciji za svu robu koja se uvozi na Kosovu u pratećim dokumentima i deklaraciji treba da stoji naziv destinacije Republika Kosovo. Za robu koja je oslobođenja taksi od 100 odsto, a u čijoj dokumentaciji ne bude stajala odrednica Republika Kosovo, neće biti dozvoljen uvoz na Kosovo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve