Politika
29.05.2018. 10:56
R.E./Večernje novosti, Foto: Nemanja Jovanović

RADIKALKA NATAŠA JOVANOVIĆ NA SKUPŠTINI NATO ŠOKIRALA PARLAMENTARCE: Kad stavite rakete u Ukrajini, prešli ste crvenu liniju i Putin će udariti na vas

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nataša Jovanović može da govori šta hoće, ali to neće naškoditi ugledu Srbije. Rekao sam joj da je skandalozno to što je uradila i nismo više ništa raspravljali na tu temu. Ona ima pravo na svoje mišljenje, ali njen stav je bio potpuno nedržavnički i nepolitički.

Ovako je Dragan Šormaz, šef stalne srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO, za "Novosti", prokomentarisao izlaganje poslanice radikala na zasedanju ovog tela u Poljskoj.

Nataša Jovanović je usred verbalnih "raketnih" napada brojnih parlamentaraca protiv Rusije i ruskog predsednika, izašla za govornicu i kazala da ona obožava Putina i da podržava njegovu politiku, što je izazvalo potpuno zaprepašćenje i šok kod većine prisutnih.

- Govorila je neverovatne stvari, da im je bolje da paze šta rade, da ne prelaze "crvenu liniju", jer će Putin uzvratiti, pa će se kajati. Da podržava sve što Putin radi, a ubeđen sam da ona i ne zna šta on radi - kaže nam Šormaz.

- To je stvarno bio incident i ne bi bilo dobro ni da je u Skupštini Srbije sve to rekla, jer ona nije ruski poslanik u Dumi. Izazvala je veliko čuđenje prisutnih. Razvila se polemika, pa su joj drugi odgovarali da je Putin odavno prešao "crvenu liniju" kad su ruske trupe upale u Ukrajinu, Gruziju...

Kako Novosti saznaju, Jovanovićeva je na početku govora rekla da je opozicioni poslanik u Srbiji, ali je uprkos tome njen govor "pukao kao grom".

Šormaz nam kaže da se razgovaralo o temama - Ukrajina, Sirija, Gruzija i da se od poslanika u NATO skupštini ne mogu očekivati pozitivni govori o Rusiji.

Nataša Jovanović za Novosti kaže da su na zasedanju, SAD i, naročito Velika Britanija, napravile neviđenu antirusku histeriju i pošto nije bilo nikoga iz Rusije da im odgovori, ona se javila:

- Rekla sam da podržavam Putina, a ako oni postave rakete na granicu sa Ukrajinom, preći će crvenu liniju i Rusija tada ima pravo da uzvrati. Prišla mi je koleginica iz Francuske, iz Makronove stranke i rekla: "Konačno neko da im odgovori". Naravno da ću da branim Putina i Rusiju, jer oni nas brane svuda gde nas drugi napadaju. A Šormaz je pravi natovac i zato mu je zasmetao moj govor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve