Politika
23.08.2018. 14:01
Tanjug

RADOJIČIĆ: Hitno rešiti problem nagomilanog smeća u priobalju, pitanje nadležnosti u drugom planu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U sredu su se sastali predstavnici svih nadležnih službi u gradu kako bi što hitnije počelo rešavanje problema nagomilanog smeća na priobalnim delovima reka.

To je gostujući u Beogradskoj hronici rekao gradonačelnik Zoran Radojičić, navodeći da su sastanku prisustvovali predstavnici Zelenila, Gradske čistoće i Srbijavoda, te da su se složili da se taj posao mora što hitnije obaviti.

"Dogovorili smo se da preciziramo ko će šta da radi i već narednih dana očekujemo prve rezultate. Dok sam na ovoj poziciji ulagaću maksimalni napor da Beograd bude čistiji i uređeniji. U drugom je planu čija je nešto nadležnost, jer je važno je da se problemi reševaju i po tom pitanju svi smo se jutros saglasili", preneo je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na problem ambrozije u Beogradu, precizirajući da se uradila analiza i snimanje na četiri stotina hektara. U ovom trenutku, ambrozija je uništena na oko šezdeset hektara.

"Ove godine uloženo je duplo više sredstava nego lane, a praktično se ovom problematikom ozbiljnije bavimo tek od pre dve godine. Nažalost, problem se ne može rešiti u toku jedne godine već moramo imati trogodišnji i četvorogodišnji plan. Ambrozija je izazivač velikih zdravstvenih problema, ali predstavlja i ekonomski problem jer trideset odsto stanovništa nije produktivno u tim mesecima", rekao je Radojičić.

Posebno je naglasio problematiku ambrozije na privatnim posedima, zbog čega mora da se promeni zakonska regulativa i predvide kazne za one koji je ne unaštavaju jer je to "pitanje javnog zdravlja".

Na trilaterarnom sastanku s gradonačelnicima Sarajeva i Zagreba, kako je rekao, iskazana je želja da susreti postanu tradicionalni.

"Poslata je poruka da treba da se sarađuje i razmenuju iskustva, jer svi imaju zajednički cilj - da građani na ovom prostoru žive bolje", naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je lično podržao predlog RTS-a da zaslužni ljudi ove kuće, Novak Novak, Radovoje Lola Đukić, Aleksandar Đorđević i Mića Orlović, dobiju ulice u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve