Politika
15.06.2018. 11:26
R.E./Beta

SKUPŠTINA DANAS GLASA O PONOVNOM IZBORU JORGOVANKE TABAKOVIĆ ZA GUVERNERA NBS

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Skupština Srbije danas će u 14 časova da glasa o izboru guvernera Narodne banke Srbije, viceguvernera i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Za guvernera Narodne banke Srbije predložena je aktuelna guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, a za viceguvernera Željko Jović, koji je do sada bio vršilac dužnosti viceguvernera.

Razmatraće se objedinjeno i predlog za izbora članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije - predlog zaštitnika gradjana je Janko Lazarević, a poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Vida Petrović Škero.

Predloženo je da se objedinjena rasprava vodi o predlogu Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije da član odbora Agencije za borbu protiv korupcije bude Živojin Rakočević.

Razmatraće se i odluka o izboru predsednika sudova koji je podneo Visoki savet sudstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Skupštini Srbije da funkciju guvernera Narodne banke Srbije i u narednom šestogodišnjem mandatu obavlja Jorgovanka Tabaković.

Jorgovanka Tabaković je na čelu NBS od avgusta 2012. godine. U to vreme je bila potpredsednik Srpske napredne stranke, ali je posle preuzimanja dužnosti, u skladu sa Zakonom o NBS, prestala da obavlja stranačke funkcije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve