Vesti
15.04.2016. 11:39
ekspres

Stranke falsifikovale 15.000 potpisa građana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na sedam izbornih lista falsifikovano je 15.000 potpisa građana, što je apsolutni rekord u predizbornoj zloupotrebi potpisa u poslenjih deset godina. Iz Republičke izborne komisije poručuju da je situacija na nivou ozbiljnog kriminala, objašnjavaju da su sudovi "čisti kao suza", i navode da je neko falsifikovanim sudskim pečatima obavio lažne overe.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Predsednik RIK Dejan Đurđević kaže da su imena skinuta iz neke baze i zloupotrebljena
- To potiče iz jednog centra i podaci su sa matičnim brojem građana i adresama odštampani i upotrebljeni, pa je moguće da je upitanju organizovani kriminal - objašnjava on. Govoreći o nepravilnostima koje su pronađene na listama Jedinstvene ruske stranke i „To smo mi – Prirodni pokret”, Đurđević tvrdi da „nije bilo nikakvih zloupotrebe nisu izvršili sudova i sudski overitelji. Prema njegovim rečima, utvrđeno je da se na papirima koji su predati RIK-u nalazi slika pečata na kome piše „Republika Srbija, Prvi osnovni sud, sa grbom Republike Srbije i rimskim brojem III, koji, međutim, ne pripada Prvom osnovnom sudu u Beogradu”.
Da je situacije prešla sve granice tvrdi i Bojan Klačar iz Centra za slobodne izbore i demokratiju, koji smatra da je stvar zrela da pređe u ruke policije.
Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

- Policija hitno mora da razreši ove slučajeve. RIK je konstatovao da su liste overavane falsifikovanim pečatima i da je u nekim slučajevima korišćen i laserski štampač - jasan je on. Republička izborna komisija objavila je u zakonskom roku zbirnu izbornu listu, a juče su razmatrani prigovori nekoliko lista, koje su odbačene.
B.R.

Ko je sve i koliko falsifikovao potpise
– Republikanska stranka – 900
– Jedinstvena ruska stranka – 4.834
– Mađarski pokret – Korhec Tamaš – 1.611
– To smo mi – Prirodni pokret Vladimira Zaharijeva – 3.957
– Tolerancija – 1.130
– Šesti oktobar – 1.394.d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s);

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve