Politika
29.12.2017. 15:15
R.E.

USVOJENA ODLUKA O POVEĆANJU: Vučiću i narodnim poslanicima plata veća za pet odsto

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je odluku o povećanju plata za pet odsto poslanicima u republičkom parlamentu i predsedniku Srbije.

Izmenama Zakona o budžetskom sistemu predviđeno je povećanje plate za pet odsto za poslanike, predsednika Srbije, kao i imenovana i zaposlena lica u službi u parlamentu i službi predsednika Srbije, rekao je predsednik Odbora Aleksandar Martinović.

On je dodao da će se povećanje primenjivati od decembra ove godine i da je visina osnovice za obračun plate za predsednika i poslanike 8.338,68 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, a plate za imenovana i zaposlena lica u službama u Skupštini i kod predsednika Srbije 2.835,44 dinara.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je povećanje plata zaposlenima u skupštinskim službama navodeći da oni zaslužuju i mnogo veće povećanje plate s obzirom na odgovornost, obim posla koji obavljaju i prekovremeni rad.

Odbor je na sednici prihvatio i ostavku narodne poslanice Srpske napredne stranke i predsednice skupštinskog Odbora za rad i socijalna pitanja Vesne Rakonjac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve