Politika
07.08.2018. 13:07
R.E./Beta

VUČIĆ: Potrebno rešenje pitanja Kosova i Metohije što pre, i izjašnjavanje da li nam je potreban mir

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je rešenje problema Kosova i Metohije neophodno što pre i da je potrebno izjašnjavanje i Srba i Albanaca o tome da li nam je potreban mir ili i dalje ubijanje za teritoriju.

"Moj stav je potpuno jasan i nedvosmilen rešenje problema nam je neophodno što pre. Pod jedan zato što nam je potreban dugotrajan mir izmedju Srba i Albanaca, rešenje koje bi značilo stvaranje neke vrste sigurnost bezbednosti za naše gradjane", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Kako je dodao, kada se postigne takva vrsta mira i dugoročne stabilnosti Srbija možemo potpuno da se posvetimo ekonomskom napretku zemlje i "nemamo otežavajuće faktore koji nam danas i čitav vek stoje na rukama i nogama i ledjima i vratu".

On je naveo da bi postizanjem dugotrajne stabilnosti poboljšali dolazak stranih investicija koje su dobre, ali bi imidž Srbije u svetu bio dodatno popravljen i promenjen.

Napomenuo je i da je demografska slika Srbije i Srba ako se ne reši kosovski čvor takva da će Srbija imati za milion ljudi manje 2050. nego što bi imala ukoliko bi to pitanje rešili.

"Jer je to (rešavnje problema KiM) pitanje optimizma nacije i vere u drugačiju budućnost", istakao je Vučić.

On je potom upitao: "Hoćemo li i dalje da se borimo za teritoriju i ubijamo i ko će da ima više dece da bismo krv vraćali ili ćemo da prekinemo to vrzino kolo i posmatramo stvari na drugačiji način u budućnosti".

Vučić je ponovio i da su daleko od komprimisa sa Prištinom, ali da su došli do priče o tome posle čega je usledila salva uvreda jer "malo njih želi kompromisno rešenje".

"Gradjani ne moraju da brinu nikavih tajnih odluka neće biti budemo li se približili nekom rešenju u šta sumnjam jer dovoljno je da pogledate izjave Albanaca prethodnih dana", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve