Politika
12.06.2018. 11:06
Tanjug

VUČIĆ: Ulicom se neće pritiskati Srbija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije najavio je danas da će država videti šta može da učini po pitanju cene dizela, zbog poljoprivrednika i prevoznika pre svega, ali da nikakve mere neće donositi pod pritiskom ulice, koju organizuju pripadnici bivšeg režima, čiji predsednik, Boris Tadić, je u samo jednom danu povećao akcize za 54 odsto.

– ''Vučiću, gotov si'' može na izborima, a protivzakonitim pritiscima neće moći ništa – rekao je Vučić novinarima i istakao da je njegov posao da osigura sigurnost i bezbednost svih građana Srbije, a ne da na budućnost Srbije utiču bitange i lopovi, vlasnici najskupljih automobila koji, kaže, proteste organizuju na laži da Srbija ima najskuplje gorivo.

Predsednik Srbije rekao je da je pogrešio što je rekao nadležnim organima da puste da se protestuje, a dogodio se najbrutalniji napad na jednog građanina, kojem su, uz prebijanje, oduzeli i torbicu sa novcem.

U prilog tome da je laž da je gorivo najskuplje u Srbiji, izneo je podatke da je benzin skuplji u 26 zemalja u Evropi, uključujući Albaniju, gde su niže i plate i penzije, u Austriji, Belgiji, Hrvatskoj, Kipru, Francuskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Irskoj, Crnoj Gori, Malti...

Od 40 i više zemalja Evrope Srbija, ukazao je, ima ubedljivo najnižu cenu električne energije, rekao je i naveo je primer da je u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini od 20 do 22 odsto viša cena struje.

Imamo i najnižu cenu hleba u Evropi, rekao je Vučić.

Samo u Bugarskoj je niža, ali su u toj zemlji niže i plate i penzije nego u Srbiji, rekao je, a u Bosni i Hercegovini je hleb skuplji čak 70 odsto nego kod nas, a skuplji je i u Crnoj Gori i Makedoniji, na primer.

Šta će država uraditi po pitanju cene goriva, to će, kaže, govoriti tek kada protesti budu završeni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve