Politika
29.03.2018. 12:58
R.E./Beta

ZATVORENA ZA JAVNOST: U petak sednica tri skupštinska odbora o Kosovu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zajednička sednica skupštinskih odbora za Kosovo i Metohiju, odbranu i unutrašnje poslove i za kontrolu službi bezbednosti o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji zakazana je za sutra u 13 časova i biće zatvorena za javnost.

"S obzirom na to da su za navedenu sednicu nadležni organi dostavili informacije kojima je određen stepen tajnosti, sednica će biti održana u skladu sa tačkom 21. Odluke o postupanju sa tajnim podacima koju je doneo Odbor za administrativno budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i kojom je propisano da se tajni podatak može razmatrati samo na sednici Narodne skupštine, odnosno njenog radnog tela koja je zatvorena za javnost", navodi se u najavi sednice.

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun najavio je pre nekoliko dana u Skupštini Srbije da će ta sednica biti održana, ali je još tada nagovestio da bi mogla da bude zatvorena za javnost.

Poslednja sednica Odbora za Kosovo i Metohiju održana je 3. oktobra 2017. posle davanja podrške Srpske liste novoj Vladi Kosova, na čijem je čelu Ramuš Haradinaj.

U Kosovskoj Mitrovici je 16. januara ubijen lider gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

Pre nekoliko dana zvaničnicima iz Srbije zabranjen je ulaz na Kosovo, a pošto su ipak otišli u Kosovsku Mitrovicu, došle su specijalne jedinice kosovske policije i uhapsile direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Djurića.

Srpska lista najavila je da će 20. aprila sama formirati Zajednicu srpskih opština prema Briselskom sporazumu, a zvanična Priština najavila je hapšenje svih koji ZSO budu formirali mimo zakona Kosova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve