Politika
02.08.2018. 14:44
R.E./Alo

"ZORANA JE UVREDILA SNS": Stranački kolega Mihajlovićeve poručuje da je njeno ponašanje "prelilo čašu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šef IO SNS Darko Glišić rekao je za Alo da je ponašanje vicepremijerke, ministarke i funkcionerke SNS Zorane Mihajlović “prelilo čašu“.

On je istakao da “ako ona i neki drugi smatraju da tema treba da im bude Vjerica Radeta, onda neka se pridruže Šolaku i Đilasu koji na taj način određuju teme, pa neka jasno stanu uz njih i bave se time".

Podsetimo, povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja „Majke Srebrenice”, kojoj su u srebreničkom masakru, u julu 1995. godine, ubijena dva sina i suprug, Radeta je na svom tviteru napisala:

„Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!”

Zbog ovog posta Radete na Tviteru, DS je inicirala njenu smenu sa funkcije potpredsednice parlamenta, a tom zahtevu pridružili su se i članovi poslaničkih grupa DS, LDP - LSV - SDA Sandžaka, DJB, SDS - Narodna stranka i Kluba samostalnih poslanika.

Međutim, iako je sporni Radetin tvit osudio i sam predsednik države i lider SNS-a Aleksandar Vučić, SNS se nije pridružila zvaničnoj inicijativi za razrešenje Radete. Slično je i sa SPS-om, čiji je poslanik Dejan Radenković takođe samo osudio potez funkcionerke SRS. Iz vladajuće koalicije zahtevu za smenu zvanično su se pridružili samo poslanici SDPS Rasima Ljajića i Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Nakon što je Vučić, čini se, i zvanično stavio tačku na ovu priču, rekavši da je tvit Vjerice Radete "neljudski čin", reagovala je i Zorana Mihajlović koja je izjavila da su svi osudili postupak Radete i da su se čudili kako neko može da urušava ”naše vrednosti”.

“Mnogo reči, ali vrlo malo dela, konkretnih dela, i nema smene Radete s mesta potpredsednice parlamenta. Volela bih da grešim, ali čini mi se da od te smene neće biti ništa”, rekla je Mihajlovićeva.

Glišić smatra da je svojim nastupom Mihajlovićeva uvredila SNS i dodaje za Alo da je kada je reč o njoj ovo kap koja je prelila čašu.

“Oni koje je opila funkcija i koji su se od iste te funkcije obogatili i počeli lepo da žive daju danas sebi za pravo da sa raznoraznih sredozemnih mora i ekskluzivnih destinacija komentarišu nešto što se njima lično nije svidelo. I Zorana Mihajlović i neki drugi treba da se zahvale Aleksandru Vučiću, pre svega za sve što su uradili u svojim karijerama i mestima i pozicijama koje su dobili, jer su ih dobili isključivo zahvaljujući njemu. Smatram da je njen komentar vrlo neprimeren, ali danas ljudi u Srbiji daju sebi za pravo da budu bolji teniseri od Novaka Đokovića, bolji košarkaši od Lebrona Džejmsa i bolji političari od Aleksandra Vučića. Vučić je jasno osudio izjavu Vjerice Radete, zatvorio time sve ono što je bila tema u vezi sa Vjericom Radetom i mislim da ovo što je Zorana uradila jeste uvreda za SNS, jer član SNS ne treba da se ponaša na taj način i svakako ćemo na sednicama organa stranke da debelo prodiskutujemo o tome”, izjavio je Glišić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve