Scena
22.03.2019. 22:49
R.E./Tanjug/Foto: Nemanja Jovanović/Ilustracija

PROMOVISANA KNJIGA ANEGDOTE IZ POZORIŠNOG ŽIVOTA

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U okviru pratećeg programa 48. Pozorisnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji je počeo 20. marta i traje do 27. marta, večeras se u Narodnoj biblioteci u Jagodini razgovaralo o knjizi "Anegdote i crtice iz pozorišnog života" dr Milovana Zdravkovića.

O knjizi, uz autora, poznatog srpskog teatrologa, govorio je i urednik knjige, dramaturg, teatrolog i književnik Radomir Putnik.

Reč je o knjizi, koju je polovinom prošle godine izdao Festival melodrame i pantomime, a autor je izjavio da se "vodio idejom da kroz anegdote napravi neku vrstu pogleda na teatar", i ocenio da je "anegdota objektivan trag u vremenu".

Knjiga ima 270 strana i podeljena je u pet poglavlja, anegdote "Patriotsko rodoljubive", "O uticaju politike na pozorište, "Odnos prema velikim umetnicima", "Odnos prema kolegama", "Glumci i nadimci".
Autor je prikupio anagdote s kraja 19. veka i kroz 20. vek i odnose se uglavnom na srpsko pozorište, "na političko rodoljubive, anegdote koje se bave odnosom prema vlasti i valdarima, koje svedoče o uticaju politike na pozorište, anegdote koje se bave odnosom prema velikim umetnicima i anagdote iz kafanskog života".

Najviše ih je posvećeno glumcima, ali i piscima, upravnicima pozorišta...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve