Region
07.07.2018. 11:53
R.E./Tanjug/morski.hr/Foto: Printscreen Youtube

(VIDEO) PRAVDALI SE DA SU HTELI PRUŽITI PODRŠKU VATRENIMA: Hrvatski navijači uoči utakmice sa Rusijom bakljama zapalili ostrvo Galešnjak

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na hrvatskom ostrvu Galešnjak, poznatom što ima oblik srca, izbio je požar nakon što je na njega stiglo oko stotinu navijača sa bakljama.

https://youtu.be/2HfoLnnEJOs

Oni su to uradili s ciljem da pruže podršku nacionalnoj selekciji uoči četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva izmedu Rusije i Hrvatske.

Javna vatrogasna stanica Zadar potvrdila je da se u trenutku izbijanja požara na ostrvu nalazilo oko 100 ljudi koji su uspešno evakuisani, prenosi portal morski.hr.

U zadarskoj policiji naveli su da je požar brzo ugašen.

"U toku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili učesnici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 sa 100 metara i srećom niko nije povređen", rečeno je u policiji.

Kako se navodi, navijači su na ostrvo došli na poziv jedne grupe na Fejsbuku, a radi davanja podrške hrvatskoj fudbalskoj reprezentaciji.

"Neverovatno ali istinito, neko je pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na ostrvu obraslom šumom. U sezoni požara! Prava je sreća da su učesnici ovog događaja evakuisani na vreme i da niko nije stradao", piše portal.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve