Scena
27.02.2024. 12:35

Bravo, Amira!

Sevdalinke stigle i do Sidnejske opere!

sidnej, sidnejska opera
Izvor: Shutterstock

Amira Medunjanin, svetski poznata interpretatorka sevdalinki i pesama sa prostora bivše Jugoslavije, tokom marta će, zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom, harmonikašem Antoniom Vrbičkim, održati devet koncerata na turneji po Australiji i Novom Zelandu.

Umetnica raskošnog glasa će 3. marta nastupiti na manifestaciji “South-East Euro Festival” (Casula Powerhouse Arts Centre), 5. marta će zapevati u grandioznoj Sidnejskoj operi (Utzon Room), a 7. marta u Camelot Lounge Marrickville.

Slede koncerti u Brizbejnu (09.03, State Library of Queensland), Adelejdu (10.03, The Parks Theatre), Ouklendu (15.03, Villa Dalmacija), Melburnu (16.03, Storey Hall i 17.03, Chandler Community Centre), a turneja se završava 20. marta u Pertu (Perth Modern School).

Mnogobrojni obožavaoci na najudaljenijem kontinentu s nestrpljenjem iščekuju da čuju njene specifične, toplinom ispunjene i predivnim glasom obojene interpretacije večnih pesama ovdašnje baštine, kao što su “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Moj dilbere”, “Čula jesam da se dragi ženi”, “Sejdefu majka buđaše” i mnoge druge.

“Zaista jeste privilegija uopšte imati priliku nastupiti u čuvenoj Sidnejskoj operi, tom svojevrsnom hramu muzike. Takođe mi je čast biti gost na prvom festivalu South-East Euro, koji se organizuje u zapadnom delu Sidneja, pod pokroviteljstvom vlade Novog Južnog Velsa. Čeka nas i koncert na Novom Zelandu, kojem se takođe posebno radujem. Posetila sam taj predivan deo sveta pre tri godine, obećala da ću da se vratim i, evo, obećanje ćemo da ispunimo”, kaže Emira Medunjanin.

A pročitajte i šta je rekla u ekskluzivnom intervjuu za "Ekspres":

1
Izvor: Promo
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
32°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve