Scena
06.09.2022. 14:51
RTS

"U klinču"

Branka Katić: "Uželela sam se glume na našem jeziku i kolega iz Srbije"

"U klinču" Branka Katić
Izvor: RTS / Promo

Po povratku na domaću glumačku scenu Branka Katić je ostvarila niz uspešnih uloga u televizijskim serijama, filmovima i predstavama. U skorije vreme imala je čak dve premijere – televizijsku, sa serijom "U klinču“ i pozorišnu, u predstavi "Tramvaj zvani želja“. Kaže da se u poslednjih 20 godina, koliko nije živela u Beogradu, najviše uželela glume na našem jeziku i divnih kolega, pa lepim ponudama, uprkos tome što joj treba odmor, nije mogla da odoli.

U seriji "U klinču" Branka Katić tumači ulogu uspešne poslovne žene i brižne majke - Mire Kovač.

"u klinču"
Izvor: Andric Weddings and Pictures / STEFAN-ANDRIC

"Iz serije možemo da naučimo da žena može i treba da bude i uspešna i samostalna i da ne treba da sluša muža. Izvinjavam se mom kolegi Nikoli Koji, koji mi glumi supruga, dosta duhovito.  Mislim da je zaista vreme da završimo sa patrijarhatom na našim prostorima, da žene treba da dobiju  prostor koji zaslužuju i priznanje za to što rade. Vreme je za jednakost polova“, istakla je glumica.

Po njenim rečima, u svakoj njenoj ulozi prepoznaje se deo njene ličnosti. Mira Kovač joj je slična po tome što su obe, kako kaže, malo mangupi u životu. U seriji je uživala u radu sa mladim glumcima, ali i starijim, dragim kolegama.

"Meni je u toj seriji najlepši bio rad sa omladinom koja je tako divna, puna energije. Ćerku mi igra fantastična mlada glumica Anita Ognjanović i Vojaž je pokazao toliko talenta za glumu. Prava poslastica su mi bile scene sa Draganom Mićanovićem s kojim sam poslednji put igrala u Engleskoj 1999. godine, kao i s Nikolom Kojom s kojim dugo nisam imala prilike da radim“, navela je Branka Katić.

"u klinču"
Izvor: Andric Weddings and Pictures / STEFAN-ANDRIC

Seriju "U klinču“ se emituje svakog radnog dana od 20h na Prvom programu RTS-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Bilo jednom u Srbiji" - zašto je nova serija toliko popularna?
1

Aktuelno na TV

05.09.2022. 21:05

"Bilo jednom u Srbiji" - zašto je nova serija toliko popularna?

Prve dve epizode nove domaće serije "Bilo jednom u Srbiji" u vikendu za nama bile su ubedljivo najgledaniji TV sadržaj na svim televizijama. Da li je tajna popularnosti serije leži u u sjajnoj glumačkoj postavi, raskošnoj fotografiji ili svevremenskim temama kojima se bavi?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve