Scena
08.01.2020. 17:06
The Guardian

BUBNJAR DORSA: Trebale su mi godine da oprostim Džimu Morisonu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bubnjar Dorsa Džon Denzmor otkrio je da su mu trebale godine da oprosti Džimu Morisonu, prenosi The Guardian. Denzmor tri godine nije posetio grob Morisona, nakon što su frontmena Dorsa pronašli mrtvog 1971. godine u kadi u Parizu.

"Da li sam mrzeo Džima?" Denzmor zastaje, iako ga pitanje očigledno ne uznemiruje. "Ne. Mrzeo sam njegovo samouništavanje... Bio je kamikaza."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Denzmor je istakao da je Morison bio izvanredno dobar kao rokerska zvezda - lažni lik u kožnim pantalonama koji proriče o smrti, seksu i magiji na nekim od najvećih hitova 1960-ih - Light Mi Fire, Break on Through i Hello... Ali, kako ističe, bio je katastrofalno loš u ostatku života. Kao i mnogi alkoholičari, i on može biti nepromišljen, sebičan i živahan.

"Dionizijski ludak", tako ga je nazvao Denzmore i dodao: "glas koji je u meni izazvao strah." Borio se za to da skloni Morisona sa puta smrti, pa je čak u jednom trenutku napustio bend.

Svako ko je pročitao Denzmorove memoare iz 1990. godine - knjigu za koju kaže da je "ispisana krvlju" - ovo može postati iznenađenje.

"Trebale su mi godine da oprostim Džimu. A sada mi toliko nedostaje zbog njegove umetničke sposobnosti.", bio je iskren Denzmore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve